Rigtig mange danskere har en gæld til et lån, som de har betalt af på i mange år. Der er mange gode grunde til at få afviklet sin gæld hurtigt.

Det er blevet mere og mere normalt at tage et lån. Nogle optager gæld for at få råd til hverdagens nødvendigheder. Andre tager et lån for at få råd til fornøjelser. Uanset hvad man tager et lån til, skal lånet tilbage betales før eller siden.

Som udgangspunkt er der intet i vejen med at holde sig til låneaftalen, og blot betale tilbage i de aftale renter. Det kunne for eksempel være i løbet af en på forhånd aftalt periode på 4 år, hvor man afbetaler hver måned. Så længe at du holder dig til aftalen, og ikke betaler for sent eller for lidt af på lånet, så er der ingen direkte konsekvenser i vente.

Du kan dog gøre dit lån billigere ved at afvikle det hurtigere end den aftale periode. Ved at betale lånet hurtigere tilbage så undgår du høje renteomkostninger og altså et dyrere lån. Jo længere tid det tager dig at betale lånet tilbage, desto dyrere bliver det for dig. Det er også en fordel i sig selv at være gældsfri, og kunne bruge sine penge på hvad man ønsker.

Lav et budget

Det er altid en rigtig god idé at lægge et budget, og særligt hvis pengene er få. Ved at lægge et budget får du et ordentligt overblik over din økonomi. Det gør at du ikke pludselig til slut på måneden bliver overrasket over din økonomiske situation. Tværtimod kender du den økonomiske situation så godt ved hjælp af et budget at du højst sandsynlig har fået pengene til at række hele måneden.

I budgettet kan du lave en post som hedder afbetaling. Ved at lave en fast post med afbetaling, så sikrer du dig at du får afsat det nødvendige til dit lån. Det giver dig en frihed hvis du hver måned som minimum betaler dit månedlige afdrag. Efter at have betalt til lånet kan du frit bestemme over dine penge uden at blive forsinket med låneafviklingen.

Husk hvad der venter efter lånet

En anden vigtig og god metode til hurtigt at få afviklet sin gæld er meget simpel. Blot ved hjælp af god motivation kan du sætte mere ryk i afviklingen, end du ville kunne gøre uden motivationen. Når vi bliver motiverede til noget, så sker der noget særligt ved os. Vi begynder at tage i alternativer, og finde de rigtige prioriteter frem.

Lav gerne et mål for hvad du vil bruge din penge til, når du har afbetalt hele lånet. Uanset om det er en bil, bolig eller blot til opsparingen, så vil du have en god årsag til at fortsætte med at betale af på lånet. Endnu bedre vil du måske endda have lyst til at spare på andre fornøjelser, så du rigtig hurtigt kan komme af med lånet.

Arbejd mere

Hvis du har mulighed for det kan du tage et ekstra job. Uanset om det er i det lokale supermarked eller som telefonsælger, så vil du hurtigt mærke en forskel i din økonomi. Du vil kunne betale hurtigere af på lånet, hvis du bruger din nyligt og velfortjente løn fornuftigt.

Hvis du mangler et godt lån med hurtig udbetaling og en lav rente, så kan du med fordel få et lånetilbud fra Sambla.
Klik på linket her for at komme direkte til Sambla.

Vil du blive endnu klogere på lån og økonomi? Klik på linket her og kom over til vores blogarkiv, hvor du kan læse alle vores indlæg.